Alergie la medicamente

O alergie la medicamente apare atunci cand sistemul imunitar reactioneaza anormal la unul din medicamentele utilizate. Multe dintre substantele medicamentoase pot provoca alergii, atat cele eliberate cu prescriptie medicala cat si cele eliberate fara prescriptie medicala.

Semne de alergie la medicamente


Cele mai frecvente semne de alergie la medicamente sunt:

 

• urticaria 

 

• eruptiile cutanate 

 

• febra. 

 

O persoana poate manifesta oricand o reactie la un medicament, chiar daca in trecut nu a manifestat vreo alergie la acelasi medicament.

 

Cele mai multe dintre reactiile rezultate in urma consumului de medicamente nu sunt alergii reale si nici nu implica actiunea sistemului imunitar. 

 

Deseori alergiile sunt confundate cu reactiile non-alergice ale medicamentelor, intrucat acestea pot avea simptome similare. 

 

Uneori ar putea fi vorba doar despre reactii adverse. 

 

Indiferent de tipul acestora, unele dintre efectele secundare ale medicamentelor pot fi severe si pot pune chiar si in pericol viata unei persoane, de aceea se recomanda sa se consulte medicul in ambele situatii.

 

Cu precadere in cazul adultilor dar si la copii se verifica atent si posibilitatea declansarii urticariei de ingestia anumitor medicamente, pe primul loc fiind medicamentele impotriva durerii, dar si antibiotice, preparate hormonale sau vitamine colorate.

SOCIAL MEDIA