Alergie si animalele de companie

Manifestarile alergice la animalele de companie


A fi alergic nu presupune neaparat faptul ca nu poti avea un animal de companie sau ca trebuie sa renunti la cel pe care il ai deja. 


Poti rezolva aceasta problema invatand mai multe despre alergiile legate de animale si facand cateva ajustari minore la mediul tau de viata. Controlul alergiilor poate fi destul de dificil, dar daca chiar vrei, poti sa o faci!


Reactiile alergice sunt cauzate de alergeni - subtante de obicei invizibile pentru ochiul uman, precum polenul, praful, sporii si unii aditivi alimentari. 


Oamenii care au alergii sunt foarte rar alergici la un singur lucru.

Alergenii pe care animalul dumneavoastra de companie ii poarta sunt asociati cu pielea sa, cu foliculii parului si cu sailva. 


Matreata, o combinatie de celule si secretii, care face animalul de companie sa naparleasca continuu, poate fi foarte des cauza unor alergii la animale. Proteina din aceasta matreata cauzeaza reactia.

Praful din casa poate contine astfel de matreata animala. 


Matreata animalelor de companie este formata din par de animal si celule de piele moarte. Este un puternic stimulent pentru alergiile umane, cauzand iritatii ale ochilor, nasului si tractului respirator in cazul persoanelor sensibile.

SOCIAL MEDIA